Skip to content

Smager til maden

Der er noget helt særligt over en kold øl. Det vil mange omkring mig nok også skrive under på, men prøver de først hjemmebrygget øl, så er jeg sikker på, de vil blive endnu mere begejstrede. Det har også en særlig klang over sig. Jeg ville gerne sige, at det er møgbesværligt og tidkrævende, så jeg kunne have det for mig selv, men så ville jeg lyve stærkere end en hest kan rende, og den går ikke. Det er nemlig ikke besværligt med det rette, enkle og moderne brygudstyr og så lige ingredienserne.

En færdig pakke

For at gøre det endnu lettere at blive hjemmebrygger, ja, så findes der færdige pakker med ingredienser, der indeholder lige det, du skal bruge. Dem er jeg stor fan af, og jeg køber dem jævnligt. Det er lettere end at finde på selv, for så kreativ er jeg ikke umiddelbart. Måske kommer det en dag, men indtil da er jeg mere end bare tilfreds med de resultater, jeg får hjemme.

Det er faktisk, hvad du har brug for. Det er et bryganlæg, og det er ingredienserne i en færdig pakke. Bare tilsæt vand, og så er du i gang med ølbrygning. Det er i øvrigt helt med vilje, jeg lyder som en dårlig reklame, for det er virkelig så lige til, som det kommer. Der er bare den bonus, at du virker noget mere imponerende, når du serverer dit eget bryg for dine gæster.

Jeg kommer mit færdige bryg på flasker, der står i kælderen. Her holder de sig kølige, og de har den rette temperatur til servering året rundt. Jeg overvejer små etiketter, men det er egentlig ikke vigtigt for mig. Jeg ved, hvad der er i, og jeg ved, at det smager. Prøv det selv, for det er sjovt, og det er en særdeles brugbar hobby.